Підсумки презентації Apple 20 квітня: AirTag, iMac М1, iPad Pro М1 та інші новинки

Вчора пройшла перша у цьому році презентація Apple. Чесно сказати, ми досі під враженнями від весняного івенту. Все тому, що яблучна корпорація показала нам цілий ураган новинок, які ми точно не очікували побачити ось так одразу.

Що ж, це був дійсно "Повний розквіт", як і значилося в слогані. Детальніше про всі свіженькі гаджети і сервіси – зараз розповімо.

iMac М1: новий зовні та всередині

А ті хлопці з Reddit, які змогли розгледіти в запрошувальній листівці на квітневий захід заставку "hello" зі стареньких Мас мали рацію! Купертинівці показали нам перший iMac M1 на базі власного ARM-процесора. Розробники описали його найточніше: абсолютно новий зовні та всередині.




Моноблоки будуть виходити в 7 різних кольорах: синьому, зеленому, рожевому, сріблястому, жовтому, помаранчевому і фіолетовому. Один з цих кольорів точно припаде до душі й тобі. Комп'ютер став набагато тоншим – товщина блоку всього 11,5 міліметрів. А ще iMac М1 – худенький, важить менше 5 кг.

Фронтальна камера знімає з роздільною здатністю 1080p, а цілих 6 динаміків вміють створювати просторове звучання. В наш час з частими конференціями в Zoom це точно стане у нагоді :)

24-дюймовий екран виготовлений за технологією Retina, має роздільну здатність в 4,5K. Зарядка в ньому магнітна, а блок живлення винесений з корпусу окремо. До речі, роз'єм Ethernet тепер підключається прямо в блок живлення.




Також є 4 порти Type-C, два з них підтримують технологію Thunderbolt. На презентації нам пообіцяли, що він буде працювати в 2 рази швидше моделей на чіпсеті Intel. І тихіше.

Разом з моноблоком нам показали ще й кілька нових аксесуарів. Найбільше запам'яталася клавіатура з підтримкою сканера відбитка пальця Touch ID. Він знадобиться тут для покупок через онлайн-магазини і входу в свої облікові записи. Як власник MacBook Pro 2017, запевняю – це дуже зручно.

iPad Pro 2021: теж на М1

Лінійка найбільш просунутих яблучних планшетів також отримала дуже потужний процесор М1. Здається, iPad Pro 2021 – це найпотужніший мобільний пристрій на ринку. А ні ... не здається, так і є.




Розробники говорять, що пристрій став на 50% продуктивнішим, ніж минулорічні Pro-планшети. У продаж надійдуть варіації з обсягами накопичувача на 1 ТБ і навіть 2 ТБ. Тепер вже туди помістяться всі сезони улюбленого серіалу. Мінімальний обсяг оперативної пам'яті досяг 8 ГБ.

З'явився новий порт для зарядки і передачі даних – USB-C з підтримкою стандарту Thunderbolt. Це означає, що до гаджету можна буде підключити багато аксесуари і навіть зовнішній екран. Також з'являться варіації планшета з підтримкою 5G зв'язку зі швидкістю передачі даних до 4 Гбіт в секунду, але у нас мереж п'ятого покоління поки ще немає.




На івент виділили 12,9-дюймовий екран Liquid Retina HDR. Він буде дуже яскравим, барвистим і якісним, без сумнівів. Цей дисплей можна порівняти тільки з кращим Pro Display XDR.

AirTag: дуже довгоочікувана мітка

Нарешті ми побачили геобрелок AirTag для пошуку втрачених речей та гаджетів. Якщо ти хоч іноді читаєш нас, то точно чув про ненього. Мітка працює через додаток Локатор на iPhone.




Вона кріпиться на будь-який предмет за допомогою аксесуарів, щоб у разі втрати допомогти його відшукати.

Пурпурний iPhone, Apple TV 4K та інші новинки івенту

Ну що сказати про фіолетовий (або пурпурний) iPhone 12? Він дійсно фіолетовий! Новий колір корпусу додали в честь весни. У відеоролику він виглядає просто шикарно. Але швидше за все, зайде більше дівчатам, ніж хлопцям.

А ще корпорація представила поповнення в модельному ряді яблучних приставок – Apple TV 4K 2021. Звичайно, ми очікували нове 6-е покоління гаджета з новим дизайном, але й цього нам цілком достатньо. Apple TV 2021 отримав перероблений пульт управління і потужний процесор A12 Bionic.




Крім гаджетів, купертинівці також анонсували вихід нової сімейної дебетової карти Apple Card Family. Вона дозволяє всій родині користуватися одним банківським рахунком на різних картах. Але в нашій країні вона недоступна, як і звичайна Apple Card. Ще ми дізналися про оновлення додатку Подкасти в iOS 14.5 і iPadOS 14.5. Тепер там доступна підписка.

А на цьому поки що все. Чесно сказати, захід вийшов дуже захоплюючим і цікавим. Хто б міг подумати, що в розпал кризи мікрочіпів Apple зможе показати нам стільки цікавих інноваційних новинок? Після цього точно доведеться пробачити компанії, що вона трохи затрималася з івентом.



Egor-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар