Підсумки нашого 2020 та очікування від 2021. Гаджети, події, інновації

Не дивлячись на всі труднощі, які приніс у світ 2020 рік, багатьом компаніям вдалося плідно попрацювати і випустити ряд інноваційних гаджетів та технологій. Сьогодні ми підведемо підсумки, об'єднавши всі досягнення розробників у кілька ТОП-ів кращих. За версією сім'ї Техно Їжак звичайно ж. Поїхали!

ТОП-5 важливих інновацій 2020

Всі списки у цьому матеріалі ми складали самі, спираючись на нашу суб'єктивну думку. Ми хотіли виділити найпрогресивніші технології 2020. Якщо ми раптом щось пропустили – чекаємо на твій коментар унизу.

5G

У цьому році технологія п'ятого покоління мобільного зв'язку нарешті закріпилася в наших смартфонах. Компанія Apple випустила перші iPhone з підтримкою 5G, слідом за нею це зробили Samsung та інші корпорації. А це означає, що перехід на п'яте покоління зв'язку неминучий.



ezh|864х452-1.jpg

Експерти стверджують, що 5G дозволить нарешті повною мірою запустити такі довгоочікувані проекти, як Інтернет речей і Автопілот в автомобілях. Сподіваємося, що у наступному році і в нашій країні з'явиться підтримка цієї технології. Адже ми не хочемо відставати в інноваціях від прогресивного світу!

ARM процесори Apple M1

Ще одна новинка цього року, яка принесла революцію у світ технологій. І ми зараз не перебільшуємо. Вперше в історії, комп'ютери Apple отримали процесор, який розроблений за тими ж технологіями, які використовуються в чіпсетах для смартфона та планшета (але набагато потужніше).

Що ж це означає? Уже в найближчому майбутньому всі пристрої на ринку будуть говорити однією мовою, всі програми будуть запускатися як на комп'ютері, так і на смартфоні та навіть на ТВ-приставці. У розробників більше немає обмежень, а у користувачів з'являється більше можливостей.

4K 120fps-геймінг

Раніше грати у 4К можна було тільки на ПК. Завдяки консолям нового покоління PlayStation 5 та Xbox Series X, починаючи з 2020 року 4К став доступний кожному геймеру.



ezh|864х452-2.jpg

Висока роздільна здатність в іграшках і висока частота оновлення кадрів – це більше не унікальні фішки, а стандартні характеристики кожної консолі.

Розумний будинок

Це не новинка для всіх нас. Але саме у 2020 гаджети для розумного будинку стали особливо популярними. Це більше не концепт і не іграшка для забезпечених людей. Сьогодні розумне житло приносить своїм власникам багато користі: заощаджує час та гроші, захищає від злодіїв, запобігає пожежі або потопу.

Гнучкі екрани

І знову відлуння 2019. Гнучкі дисплеї в смартфонах другий рік поспіль стають однією з головних тем для обговорення у світі. А все через компанію Samsung та її Galaxy Z Fold 2 з гнучким екраном.

Нехай поки пристрій схожий більше на прототип, у нього є безліч недоліків і недоробок. Але цілком ймовірно, що саме так будуть виглядати смартфони майбутнього.

ТОП-5 гаджетів 2020

5. GoPro Hero 9

Це нова сторінка в розвитку не тільки компанії GoPro, але й всього ринку екшн-камер. Останні кілька років камери для екстремалів та аматорів активного відпочинку практично ніяк не розвивалися. Але цей гаджет все змінив. Розробники створили дійсно хорошу камеру, в якій немає мінусів.



ezh|864х452-3.jpg

4. PlayStastion 5

Гаджет, який точно заслуговує на місце в нашому ТОП. Для початку, у ньому з'явилася підтримка дозволу 4К і висока частота оновлення кадрів 120fps, як і в Xbox Series X.

Але ми хочемо виділити саме консоль від Sony. Адже крім цих опцій, PS5 здивував користувачів новим повністю переробленим геймпадом. Він кардинально змінює відчуття від гри завдяки переосмисленій системі вібрацій і тактильного зворотнього зв'язку.

3. iPhone 12

Кардинальне оновлення лінійки яблучних смартфонів. У новому поколінні iPhone 12 змінилося все – дизайн, камери, начинка. Apple знову створила найпотужніший мобільний процесор А14 на ринку, повністю переробила дизайн своїх смартфонів і додала в модуль камери сканер LiDAR.



ezh|864х452-4.jpg

2. MacBook Pro з процесором М1

Це революція на ринку комп'ютерів і лептопів, яку судилося провести корпорації Apple. Нам досі складно повірити в усі переваги, які дає ноутбуку новий чіпсет М1. Перш за все, це величезна потужність для будь-яких завдань. Але в той же час, лептоп може працювати до 17 годин з включеним інтернетом і до 20 без нього.

1. Безконтактний термометр

Найпопулярніший гаджет 2020. Ми зустрічаємося з ним на роботі, на вході до супермаркету і навіть в улюбленому кафетерії. Ймовірно, за все наше життя нам не вимірювали температуру стільки разів, скільки це зробили у цьому році. Ми вважаємо, що цей пристрій заслуговує виявитися на першому місці серед всіх гаджетів 2020.

Події року

На нашу думку, титул "Подія року" отримали всі онлайн-презентації Apple. Співробітникам компанії довелося провести всі свої івенти онлайн, без глядачів в залі театру імені Стіва Джобса.



ezh|864х452-5.jpg

І це пішло їм на користь! Заходи стали ще більш захоплюючими і цікавими. Ми побачили якісні спецефекти і добре продумані стрім.

Яким ми в Техно Їжаку бачимо 2021?

Ми думаємо, що 2021 стане роком корисних гаджетів для моніторингу за здоров'ям користувачів. Все більше компаній почнуть випускати пристрої, які будуть допомагати людям з різними захворюваннями. Крім цього, чекаємо розвитку медичних приладів.

До кінця 2021 ми, ймовірно, побачимо перші масові автопілотовані автомобілі. Можливо навіть Apple представить один з них. Крім того, чекаємо окуляри доповненої реальності від Купертіно та інших виробників.

Чого б ми хотіли від 2021?

Дуже складно відповісти на це питання. Але напевно, ми хотіли б побачити багато нових корисних гаджетів. В першу чергу пристроїв, які допомогли б людям перемагати віруси і хвороби. Чого ж ще можна побажати від наступного року? ;)


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар