Порівняння iPhone 12 та iPhone 11. Який вибрати?


Нарешті ми дочекалися найбажанішу осінню презентацію від Apple. 13 жовтня Яблучна компанія представила нам чотири новеньких iPhone 12 та HomePod mini. Детальніше про це ми вже розповіли в цьому матеріалі.

Ну а зараз поговоримо про iPhone 12. Новенький пристрій поза всяких сумнівів стане хітом продажів. Чому? Вважається, що Купертіно кардинально оновлює дизайн лінійки iPhone кожні три роки. І це перший яблучний смартфон в трирічному циклі.

Відповідно, смартфон повністю відрізняється від попередника iPhone 11 дизайном і не тільки. Зараз розповімо про все докладніше.


Дизайн та розміри

Свіженький iPhone 12 доступний в п'яти кольорах: чорному, білому, зеленому, синьому та (Product) RED. У старенького iPhone 11 на одне забарвлення більше. Він доступний в таких кольорах: чорний, білий, жовтий, зелений, фіолетовий і (Product) RED.



ezh|864х452-1.png

Обидва смартфони захищені від пилу і вологи за стандартом IP68. Але купертинівці запевняють, що захист від вологи в iPhone 12 краще. Його можна навіть занурювати на більшу глибину.

Нова фішка моделі 2020 го року – покриття передньої панелі Ceramic Shield. Як нас запевняють в Apple, воно дозволить захистити екран від подряпин в 4 рази ефективніше, у порівнянні з торішньою моделлю.

Як ми вже сказали, iPhone 12 отримав кардинально новий дизайн. Він нагадує класичний вигляд iPhone 4 та iPad Pro останнього покоління. Новенький яблучний смартфон отримав прямокутну форму із згладженими кутами і тонкими рамками біля дисплея.



ezh|864х452-2.png

У його попередника iPhone 11 кругліший корпус і більш товсті рамки навколо екрану. Тому за габаритами старенький більший за нову модель, та й важить на 30 грам більше. Але завдяки більш тонким рамкам навколо екрану, дисплеї в обох моделей однакового розміру.

У кого кращий дизайн: на нашу думку, у свіженького апарату зовнішній вигляд краще. Розробники зробили його компактнішим і легшим, при аналогічному розмірі екрану. Гаджет також отримав кращий захист від вологи.

На захист торішньої моделі зауважимо, що він прийде до душі шанувальникам старого дизайну і любителям яскравих кольорів корпусу.


Дисплей

iPhone 12 отримав новий найкращий на ринку OLED-дисплей розміром 6,1 дюйма з роздільною здатністю 2532 х 1170 пікселів. Дуже порадувала контрастність екрану – 2 000 000:1 і яскравість – 1200 кд/м кв. Ці високі показники говорять про те, що будь-яке відео або картинка на смартфоні будуть виглядати особливо яскраво та якісно.



ezh|864х452-3.png

Крім того, дисплей підтримує технології HDR (поліпшення якості зображення), True Tone (природна передача кольору) і колірного охоплення P3 (збільшена кількість різноманітних кольорів і відтінків, які з точністю може зобразити екран).

Що стосується iPhone 11, то у нього такого ж розміру екран на 6,1 дюйма, виготовлений за іншою технологією IPS. Роздільна здатність дисплея – 1792 х 828 пікселів. Контрастність менше, ніж у новачка – 1400:1, рівно, як і яскравість – 625 кд/м кв. Технології HDR у старенького немає, але є True Tone та P3.

У кого краще дисплей: в цьому порівнянні безперечним фаворитом стає iPhone 12. Він отримав найсучасніший OLED-дисплей, роздільна здатність і яскравість покращилися в два рази. До того ж, матриця стала більш контрастною. Ну і не забуваємо про підтримку HDR. Торішній моделі в цій частині порівняння нічого протиставити новому пристрою.


Продуктивність

iPhone 12 обладнаний новітнім 5-нанометровим 6-ядерним процесором Apple A14 Bionic з підтримкою нейронного навчання Neural Engine 4-го покоління. Об'єм оперативної пам'яті не змінився, її тут 4 ГБ.



ezh|864х452-4.png

Всередині iPhone 11 як і раніше працює на A13 Bionic з системою Neural Engine 3-го покоління. ОЗУ також дорівнює 4 ГБ.

Обидва смартфони продаються в варіаціях на 64, 128 або 256 ГБ флеш-пам'яті.

Хто потужніше: користувач уі тій чи іншій моделі не помітять різниці в швидкості роботи двох різних пристроїв. Природно, модель 2020 го року сильно перевершує минулорічну. Але всі сучасні ігри і версії iOS будуть відмінно працювати на обох пристроях. Старенький буде істотно відставати лише через кілька років, коли вийдуть нові версії яблучної ОС.


Камери

Практично кожному сучасному користувачеві дуже важливо, щоб в його смартфоні була якісна камера. Ми теж дуже любимо знімати красиві фото для соцмереж, тому звернули особливу увагу на камеру в новинці.



ezh|864х452-5.png

Як в iPhone 12, так і в iPhone 11 встановлені подвійні камери. В обох гаджетах це ширококутний модуль + надширокий об'єктив, на 12 Мп кожен. Різниця в тому, що у ширококутника свіжої моделі діафрагма дорівнює f/1.6, у сверхширика – f/2.4. У iPhone 11 це f/1.8 і f/2.4.

В обох пристроях є режим нічної зйомки, підтримка Deep Fusion і 2-кратне збільшення. Також обидва смартфона можуть знімати відео з роздільною здатністю 4К з 60 FPS. Нововведення – в iPhone 12 тепер можна знімати таймлапс в нічному режимі.

iPhone 12 може похвалитися Smart HDR 3-го покоління, в той час як у iPhone 11 лише Smart HDR 2 . Ця технологія покращує якість фото і відео.

Фронтальні камери однакові – 12-ти мегапіксельні з діафрагмою f/2.2. Різниця в тому, що селфі-камера новинки тепер підтримує Smart HDR 3-го покоління. Крім того, вона отримала підтримку нічного режиму.


ezh|864х452-6.png

У кого краще камера: свіжа модель смартфона не отримала грандіозні зміни в камері. Основний модуль буде знімати трохи краще за рахунок збільшення світлосили. Користувачам також стане в нагоді таймлапс в темряві та функція HDR. Фронталка оновилася куди значніше. Вона отримала програмне поліпшення і нічний режим.

Ми сумніваємося, що різниця в зйомці буде значною. Проте, розробники з Купертіно можуть здивувати нас оновленою програмною обробкою фото в новинці Smart HDR 3, яка потенційно все ж може дати набагато кращий результат.


Інше

Однією з головних фішок нового покоління iPhone стала підтримка 5G мереж. Вона з'явилася у всіх нових моделях 2020-го року.

Новий смартфон отримав підтримку бездротових зарядок MagSafe.

Автономна робота не змінилася. Це як і раніше до 17 годин в режимі програвання відео і до 65 годин прослуховування музики.


ezh|864х45-7.png

Сканер обличчя Face ID в обох гаджетах однаковий. Пристрої підтримують Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.0.

А ось з мінусів дванадцятки – в комплекті до смартфону користувач не знайде блок живлення та навушники. У коробці буде тільки шнур і сам iPhone 12.


Який iPhone вибрати?

Як ми вже зазначили, iPhone 12 – це повністю оновлений пристрій. Він має безліч переваг перед торішнім поколінням яблучного смартфону. Це абсолютно новий дизайн, потужний процесор і підтримка 5G мереж.

Безперечно, купертинівці вклали все краще в модель 2020 року. Новий смартфон буде актуальний ще 3-4 роки після релізу. І якщо питання в тому, який смартфон краще. То це, звичайно ж, iPhone 12. До речі, iPhone 12 mini відрізняється від старшого брата тільки меншими розмірами корпусу і цим багатьом припаде до душі.

З іншого боку, iPhone 11 ще рано списувати з рахунків. Він не застарів і може легко впоратися з будь-якими сучасними завданнями. Крім того, після релізу нової моделі ціна на нього очікувано знизиться.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Kate, 15.10.2020 14:44:02
А чому тільки дві камери? У iPhone 12 pro їх три? Чекаю нове порівняння.
Відповідь консультанта «Техно Їжак» 15.10.2020 17:42:30
Ми вже готуємо матеріал порівняння iPhone 12 Pro та iPhone 11 Pro. Скоро у блозі)
Борис, 15.10.2020 21:21:00
Круто! А що там по бездротовій зарядці? Є сенс брати чи нє?
Відповідь консультанта «Техно Їжак» 16.10.2020 12:57:07
Є!) Якраз сьогодні в Блозі вийшов матеріал про MagSafe для iPhone. Радимо почитати)
Олег, 15.10.2020 22:06:48
Стоит ли брать айфон 12 из за поддержки 5g? Или она впринципе не нужна еще несколько лет
Відповідь консультанта «Техно Їжак» 16.10.2020 12:58:14
Ну кроме 5G iPhone 12 за много чего еще стоит брать) Все зависит от того, какой iPhone вы меняете на iPhone 12. И для чего вам это)
Додати коментар