Apple в Україні. Про що Зеленський говорив з Тімом Куком – плани розвитку компанії в Україні

Днями майже всі українські ЗМІ написали про те, що Володимир Зеленський і міністр трансформації зустрілися з главою корпорації Apple. Це сталося під час важливого робочого візиту президента України в США. Для чого Зеленський приїхав в найдорожчу компанію світу і про що говорив з Тімом Куком - зараз розберемося.

Про що говорив Зеленський з Тімом Куком

Як виявилося, Міністерство цифрової трансформації України (орган, який впроваджує передові технології в нашій країні) вже більше року тісно співпрацює з яблучною корпорацією.



ezh|864х452.jpg

Серед багатьох питань, які піднімала Мінцифра були підтримка української мови в Siri, запуск ЕКГ на Apple Watch і поліпшення рекомендацій для нашого регіону в Apple Music. Але під час зустрічі в яблучній компанії обговорили і більш важливі теми.

По-перше, співпраця з перепису населення України. Держава хоче зробити це за допомогою інноваційних технологій. Тому попросила корпорацію поділитись своїм досвідом. Раніше Купертіно на замовлення уряду вдалося зробити перепис населення одного з штатів за допомогою новітніх цифрових інструментів.

Наші представники наголосили, що чекають запуску всіх сервісів Apple в нашій країні. Політики також хочуть запустити масштабні курси програмування для школярів, студентів та ветеранів. Вітчизняна медицина і сфера освіти чекає адаптації багатьох продуктів компанії для нашого регіону.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Зеленський і міністр трансформації Федоров запропонували купертинівцям побудувати в Україні центр для зберігання інформації хмари iCloud. Раніше корпорація зробила такий в Данії. Вони також сказали, що дуже чекають відкриття Apple Store.

Крім цього, обговорили створення української редакторської команди для рекомендацій в Apple Music. Багато треків, які випадають тобі в запропонованих створюють живі співробітники, а не штучний інтелект. На сьогодні треки в Apple Music нам підбирає російська редакторська команда, не враховуючи особливості в музичних смаках наших користувачів.

Це велика несправедливість по відношенню до українських виконавців. Вітчизняні лейбли, автори, музиканти і співаки навіть написали спільний лист в компанію зі своїми побажаннями. Серед багатьох, хто підписався під зверненням були "Океан Ельзи", Onuka, Pianoboy, Go-A, "Антитіла", "Друга ріка".

Що показала українська делегація найдорожчій компанії світу

Крім питань про співпрацю, Apple теж цікавилася деякими гучними українськими розробками. Купертинівці попросили Міністерство трансформації докладніше розповісти про додатки "Дія", "Дія City" і "Фонд ФОНДІВ".



1ezh|864х452.jpg

Нещодавно Купертіно почала працювати над тим, щоб додати в фірмовий додаток Wallet електронні версії документів. Свої е-паспорти в новій версії iOS зможуть використовувати громадяни США. А ось у нас така можливість вже кілька років доступна в сервісі "Дія". Міністр Федоров розповів, що яблучників дуже зацікавила наша програма.

Цікаво, що Володимир Зеленський також зустрічався і з іншими відомими у всьому світі американськими компаніями, на кшталт Bechtel, CitiBank, JP Morgan, Lockheed Martin. Такі візити можуть привести в нашу країну великі інвестиції, відкрити доступ до кращих продуктів у світі всім нам. І ми вважаємо, що це чудово.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар