Apple у 2023. Що приготувала для нас компанія наступного року? Заходи, події, інновації

Зміст

Традиційно висока продуктивність Apple у 2022 році матеріалізувалась у низку нових пристроїв-продовжувачів легендарних серій. Але не тільки.

На весняному та осінньому івентах, а також на конференції розробників WWDC 2022 були представлені смартфон iPhone 14 у різних модифікаціях та оновлений народний iPhone SE3, розумний годинник Apple Watch 8, SE2 та абсолютно інноваційні Apple Watch Ultra, бездротові навушники AirPods Pro 2. Список можна продовжити планшетами iPad Pro і iPad Air п'ятого покоління, просунутою телевізійною приставкою Apple TV 4K, надпотужнм моноблоком Apple Mac Studio та новим монітором Apple Studio Display з дисплеєм 27-дюймів.

Apple не забула і про ноутбуки, представивши MacBook Air та MacBook Pro, оснащені передовим чіпом M2 Chip. Операційні системи також були оновлені до фінальних версій: macOS Monterey для моноблоків Mac Studio, iOS 16 для iPhone, iPadOS 16 та macOS 13 Ventura для iPad та Mac відповідно. А для смарт годинника з'явилася версія операційної системи watchOS 9. Про все добро це більш детально ми писали нещодавно.

Але яких сюрпризів очікувати від Тіма Кука та команди наступного 2023 року? Завдяки інсайдерам, інформація про нові продукти та технології стала потихеньку просочуватися в мережу, підігріваючи інтерес до майбутніх подій та презентацій від Apple. Про те, що відомо зараз і поговоримо далі. Поїхали!


Push the tempo!

У 2023 році, схоже, темп представлення нових гаджетів як мінімум триматиметься на тому ж рівні, що й торішній, а можливо навіть зросте. За даними Марка Гурмана з авторитетного видання Bloomberg, компанія Apple представить багато свіжих продуктів.


Головний у списку майбутніх бестселерів – ноутбук MacBook Air з екраном діагоналлю 15 дюймів та серія моноблоків iMac. У комплектації обох лінійок будуть чіпи наступного покоління Apple M3. Далі, вийде збільшена версія планшета iPad Pro з 14,1-дюймовим дисплеєм, а також, можливо, нове покоління робочих станцій Mac Pro.

А що щодо доповненої реальності? За попередніми даними, гарнітура Apple Glasses буде як мінімум проанонсована у 2023 році. Але це ще не все. У повідомленнях деяких інсайдерів йдеться про розумну колонку HomePod, її нова версія також може з'явитися наступного року.

Наче в цьому списку новин чогось не вистачає. Правильно! iPhone 15! З нього я і почну цей огляд продуктів, які будуть представлені у 2023 році.


iPhone 15 – з флагманом із титану

Легендарні смартфони від Apple, вірніше їх нові моделі, за чутками, стануть ще дорожчими за своїх попередників. А на думку відомого аналітика Марка Гурмана, замість iPhone 15 Pro Max наступного року компанія випустить iPhone 15 Ultra із роз'ємом USB Type C замість фірмового Lighting.

Очікується, що наявність порту USB Type C спричинить поліпшення швидкості зарядки і передачі даних. Європейський Союз схвалив єдиний стандарт зарядки для всіх гаджетів, який набуде чинності з 2024 року. А компанія Apple вже офіційно підтвердила, що всі айфони, починаючи з iPhone 15, перейдуть на USB Type C. У найближчі роки виробник також переведе на єдиний роз'єм навушники AirPods та аксесуари для Mac.

Спеціальна ціна-23%

За даними одного з інсайдерів яблучних новинок LeaksApplePro, який систематично передбачає майбутні релізи компанії, флагманський iPhone 15 Ultra буде коштувати від 1299 доларів США, що зробить його на 200 доларів дорожчим, ніж iPhone 14 Pro Max. Щодо інших моделей у лінійці, вони можуть подорожчати на 100 доларів.

Чим же буде виправдана така чимала вартість найнавороченішого айфону 2023 року?

  1. Титанова задня панель із загнутими краями.
  2. Перископний телеоб'єктив, що забезпечує 10-кратний зум.
  3. Поліпшена селфі-камера.
  4. Процесор Apple A17 Bionic.
  5. ОЗП на 8 Гб.
  6. Більш тривалий час автономної роботи.
  7. Швидкий порт для заряджання та передачі даних USB Type C.

Щодо інших моделей, то вони, також як і Ultra, будуть представлені на щорічній осінній презентації Apple Event 2023. Усього очікується чотири модифікації «п’ятнашки». У iPhone 15 Pro також буде більш спритний процесор A17 Bionic, збільшена оперативність до 8 Гб і він повністю позбудеться фізичних кнопок. Принаймні так кажуть джерела.

Базові моделі iPhone 15 так і залишаться базовими і будуть трохи покращеними порівняно з iPhone 14 з частотою дисплея 60 Гц, але вже з новим інтерактивним вирізом, як у iPhone 14 Pro.


Apple Mac – одразу три новинки!

На думку аналітиків, компанія Apple планує випустити цілих три комп'ютери наступного року. Це MacBook Air з 15-дюймовим дисплеєм, оновлений моноблок iMac та робочу станцію Mac Pro. Вперше інформацією про те, що компанія планує випустити новий варіант MacBook Air із дисплеєм 15 дюймів, поділився Росс Янг із DSCC. До того ж, можливе, збільшення екрану 13,3-дюймового MacBook Air ближче до 14 дюймів.

Щодо iMac висловився ще один аналітик Марк Гурман. Він стверджує, що компанія зосередилася на новому M3 iMac, пропустивши M2 iMac. Але чи торкнуться зміни начинки обладнання із захопленням змін у дизайні гаджета, поки не ясно.

Говорячи про нову робочу станцію Mac Pro, варто відзначити, що компанія обнадіяла користувачів, заявивши, що працює над покращенням і без того висококласного пристрою і на цьому все. Без подробиць. А от про легендарні планшети нам є що розказати.


iPad Pro – ще ширший екран!

Той самий відомий аналітик Росс Янг заявив, що Apple розробляє більший 14,1-дюймовий iPad Pro з екраном Mini LED. Марк Гурман розповів, що компанія вивчає ідею великих планшетів, які ще більше зможуть розмити межі між ноутбуком та таблетом.

Спеціальна ціна-19%

А ще одне видання The Information з посиланням на інсайдера в Apple стверджує, що купертинівці точно планують випустити 16-дюймовий iPad у четвертому кварталі 2023 року. Але все ж прогнози людини з Bloomberg зазвичай більш реалістичні, тому зупинимося, мабуть, на них.


HomePod – на новому чіпі!

За повідомленням Марка Гурмана, нова розумна колонка з'явиться вже у червні. Динамік, що має кодову назву B620, матиме всередині такий самий чіп, як Apple Watch 8, процесор Apple S8. Відмінності від чіпа A8, яким оснащена нинішня HomePod, поки що туманні. Але вже є уявлення про низку особливостей нової смарт колонки:

  • Її розмір і якість звуку будуть ближчими до оригінальної HomePod.
  • Колонка отримає оновлений дисплей у верхній частині.
  • Можливо, з'явиться розширена функціональність мультитач.

HomePod Mini оснащена процесором S5, також отримає чіп S8, що працює на 20% швидше свого попередника. Але зміни в Mini версії можуть бути ще радикальніш. На базі колонки може бути побудований новий продукт, що включає медіаплеєр Apple TV і камеру FaceTime. Цікаво. Що ж, подивимося.


Apple Glasses – довгоочікуваний VR/AR анонс

У рамках представлення найнесподіваніших продуктів One More Thing (нагадаю, що свого часу iPhone та iPad були «переможцями цієї номінації»), можливо, вже у 2023 році купертинівці представлять диво-окуляри доповненої реальності.

У звіті DSCC аналітики припускають, що гарнітура Mixed Reality матиме три дисплеї: два micro OLED 4K і одну панель AMOLED з низькою роздільною здатністю для периферійного зору. Більше того, гарнітура матиме потужний мобільний процесор та графічний процесор у самій гарнітурі. Якщо підсумувати всі чутки про цей девайс – то виходить, що Apple має показати нам щось дійсно неймовірне.

Зібравши дані прогнозів відомих і не дуже аналітиків, заніс новинки 2023 року, які можуть з'явитися на різних івентах, до таблиці:



Apple 2023
Заходи Новинки
Весняний івент MacBook Air
M3 iMac
Mac Pro 2023
WWDC 2023 HomePod
Комбінований пристрій на базі HomePod, Apple TV та камери FaceTime
Нові версії захисних систем
Apple Special Event 2023 iPhone 15
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Ultra
Apple Watch 9
Apple Watch SE 3
Apple Watch Ultra 2
Жовтневий івент iPad Pro 2023
«One More Thing» Apple Glasses

Як ти розумієш, прогнози за датою випуску та самим гаджетам різною мірою приблизні. Але інтрига майбутніх презентацій передових пристроїв від цього не зменшується, а навпаки чим ближче до івентів, тим цікавіше спостерігати за новими повідомленнями від перевірених журналістів та інсайдерів. Тим паче, коли йдеться про компанію Apple!




Читати наш блог у Telegram
Товари Apple 2022 року:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар