USB 4 покоління. Що це і чому це важливо для власників MacBook?


На початку вересня група розробників, яка займалася створенням нового USB 4 покоління оголосила, що закінчила роботу над новим стандартом передачі даних. Далі поговоримо, якою буде нова швидкість і що це означає для звичайних користувачів.


Характеристики USB 4

USB4 обіцяє стати вдвічі продуктивніше минулій версії 3.2 і передавати дані з використанням існуючих кабелів USB Type-C зі швидкістю до 40 Гбіт / с. Також порт буде сумісний з попередніми версіями аж до старої USB 2.0, якій все ще найчастіше користуються в наших широтах, і з Thunderbolt 3.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

Варто зауважити, що нова технологія буде використовувати напрацьовану систему Intel Thunderbolt, яка вже вбудована в MacBook Pro, MacBook Air і в останніх комп'ютерах Mac . Таким чином, власники останніх версій пристроїв вже змогли відчути всі переваги більш високої продуктивності на собі.


Що зміниться для нас?

У світі технологій все постійно має вдосконалюватися. Новий стандарт штовхне вперед ринок флеш-накопичувачів, якими ми досі користуємося, не дивлячись на активний розвиток хмарних сховищ. Передбачається, що вони стануть доступними за різними цінами і принесуть більше зручності у використанні.

Найпомітнішим плюсом стане те, що тепер в одне гніздо за допомогою перехідників і разветвителей можна буде вставити кілька пристроїв. І швидкість при цьому не буде сильно падати, як це було раніше. Плюс чим менше разьемов - тим компактніше і міцніше гаджети випускаються виробниками.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар