Які незвичні та цікаві функції є в Apple Watch?

Зміст

Apple Watch – це найкорисніший і багатофункціональний смарт-годинник для iPhone. Ймовірно, саме з цієї причини він популярніший за багато механічних і електронних годинників, навіть від таких іменитих брендів, як Casio і Rolex.

Крім безлічі очевидних стандартних функцій, у налаштуваннях Apple Watch можна знайти величезну кількість інших прихованих цікавих фішок. Ми зібрали секрети Епл Вотч, про які, можливо, ти не знав.


Цікаві функції Apple Watch: що може годинник епл?

Коли вперше Apple Watch потрапив на ринок, його унікальність полягала в користувацькому інтерфейсі iOS і повній синхронізації з iPhone. Це зробило смарт-годинник продовженням смартфона. Стали доступні функції дзвінків і надсилання повідомлень. Крім цього, користувачі змогли відстежувати стан здоров'я і фізичну активність. Якщо у тебе є проблеми із зором, ти можеш налаштувати збільшення циферблата в налаштуваннях:

  • відкрий додаток на айфоні Watch;
  • зайди в розділ «Мій годинник«»;
  • вибери «Універсальний доступ«»;
  • у меню «Зір» увімкни пункт «Збільшення».

Як прибрати збільшення на епл вотч? Повторити попередні пункти і вимкнути пункт «Збільшення».

Давай розберемося які ще є цікаві функції Apple Watch?


Як збільшити час роботи відключивши одну непотрібну функцію

Функція під назвою «Оновлення контенту» потрібна для того, щоб оновлювати дані з деяких додатків у фоновому режимі. Але навіть якщо її відключити, смарт-годинник продовжить цей процес для тих програм, які винесені на циферблат.

У більшості користувачів усі потрібні додатки і так знаходяться на циферблаті. Решту програм ми використовуємо набагато рідше. Тому цей повзунок можна відключити, щоб збільшити час роботи.

Для цього відкрий програму Watch на iPhone. Потім переходь шляхом «Основні» – «Оновлення контенту» і відключи повзунок.


Скільки калорій забирає тренування в комп'ютерних іграх

В одній з останніх версій watchOS у користувачів з'явилася нова можливість дізнаватися про свою активність під час комп'ютерного геймінгу. Якщо тобі трапилися тіммейти з кривими руками та ще й суперник із високим скілом, то калорій ти спалюєш чимало!

Щоб увімкнути фішку, перейди на годиннику в додаток «Тренування» - «Спортивний симулятор». Якщо ця опція у тебе не відображається, то пошукай її в пункті «Додати тренування».


Автоматична зміна циферблатів за геопозицією або часом

Мало кому відомі лайфхаки Apple Watch, наприклад такі, як налаштувати автоматичну зміну циферблатів залежно від твого місця розташування або часу доби. Простіше кажучи, вранці може бути один вотчфейс, а ввечері - інший. Або ж, циферблати можуть змінюватися в офісі та вдома.

Для цього перейди на своєму iPhone у «Швидкі команди» - «Автоматизація». Після цього, потрібно створити нову автоматизацію з умовою і потрібним вотчфейсом. Усе це можна зробити шляхом «Додати дію» - «Задати циферблат».


Змусь годинник озвучити поточний час

Щоб активувати цю фішку, перейди в додаток Watch на iPhone. Далі вибери «Годинник» – «Час вголос». Потім обери коли функція може бути активною: «Залежить від Безшумного режиму» або «Завжди вимовляти». Щоб смарт-годинник сказав час вголос, затисни будь-який циферблат двома пальцями.


Зробіть екран своїх Apple Watch чорно-білим

Не знаю кому може знадобитися ця опція, хоча виглядає чорно-білий екран дуже навіть стильно. Щоб його увімкнути, відкрий Watch на iPhone. Далі перейди в «Універсальний доступ» і активуй повзунок «Відтінки сірого».



ezh|864х452.jpg

Тепер ти в курсі багатьох корисних прихованих фішок Apple Watch і точно зможеш здивувати колег як мінімум однією з них. Але це ще не все!


Ще ТОП-7 фішок Apple Watch 8

Тепер поговоримо про ще 7 фішок Епл Вотч, які можуть стати тобі цікаві.


Температурний датчик для контролю жіночого здоров'я

Температура зап'ястя - це показник, вимірюваний Apple Watch під час сну, який може коливатися залежно від дієти, фізичних вправ, умов сну і фізіологічних процесів, наприклад, менструального циклу.

Приблизно 5 ночей необхідні Apple Watch для визначення базової температури. Ця функція використовується дівчатами для відстеження циклу та визначення овуляції. Для використання цієї функції потрібна модель Apple Watch Series 8. Смарт-годинник оснащений двома температурними датчиками - один на задньому склі біля шкіри, а з іншого - під дисплеєм. Поки ти спиш гаджет вимірює температуру кожні 5 секунд.

Сумарний показник за ніч можна подивитися в додатку «Здоров'я».


Функція Crash Detection

Функція призначена для виявлення ДТП: лобові, бічні, задні зіткнення, а також переворот за участю седанів, позашляховиків, пікапів та інших легкових автомобілів. При розпізнаванні ознак аварії Apple Watch подасть сигнал і виведе попередження на екран.


Опція економії енергії

Режим активації економії енергії вмикається в «Налаштуваннях». Це дасть змогу заощадити заряд смарт-годинника. Деякі функції стануть обмеженими.


Нове ПЗ watchOS 9

ПЗ watchOS 9 анонсовано у 2022 році, додалися деякі корисні функції Apple Watch.

Оновлення дозволяє по-новому поглянути на тренування. Ти можеш налаштувати смарт-годинник, щоб на ньому відображалися зони пульсу. Наприклад, ти можеш вийти на пробіжку і, подивившись на Apple Watch, дізнатися, в якій зоні пульсу перебуваєш.

Також з'явилося оновлення програми «Сон». Тепер смарт-годинник відстежуватиме фази сну. Ти зможеш побачити дані у вигляді графіка. Функція потребує доопрацювання і сподіваємося в майбутньому побачити поліпшення з новим виходом ПЗ.


Варіації Apple Watch Series 8

На сайті Техно Їжак можна підібрати варіанти корпусів і ремінців. Ти можеш отримати не тільки класний функціональний гаджет, але ще й підкреслити стиль.


Вплив на навколишнє середовище

Apple Watch зроблені з матеріалів з мінімальним впливом на навколишнє середовище. Корпус зроблено з переробленого алюмінію. Упаковка для гаджета з екологічних матеріалів. Скло дисплея в складі без миш'яку. У самій конструкції немає шкідливих речовин для навколишнього середовища.


Захист даних Apple Watch Series 8

Смарт-годинник має такий самий ступінь безпеки даних, як iPhone або iPad. Ти можеш увімкнути функцію захисту зап'ястя. Щоразу після зняття, пристрій блокуватиметься. Крім цього, Apple Watch можуть створити пару тільки з одним айфоном. У разі втрати не виникне питання: як знайти власника apple watch, тому що зайшовши в Локатор можна виявити свій годинник.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Apple Watch:
Коментарі
Додати коментар