iOS 18 від Apple – дата виходу, нові функції та штучний інтелект

Зміст
  1. Дата виходу iOS 18
  2. Покращені функції
  3. Штучний інтелект та iOS 18
  4. Перспективи iOS 18

Окрім пліток про iPhone 16, в мережі зʼявляється інформація про оновлення програмного забезпечення iOS 18. Марк Гурман зробив гучну заяву для видання Bloomberg. Він відмітив, що це оновлення найамбітніше та переконливе, порівняно з попередніми. Давайте розглянемо, що нам вже відомо і чи справді проєкт настільки приголомшливий.


Дата виходу iOS 18

Наразі компанія не публікує графік оновлення iOS. Звичайно бренд презентує програмне забезпечення на iPhone разом з подібними оновлення для iPad, Apple Watch та Mac. Анонс виходу 18-ї версії очікується на щорічному заході Apple WWDC у червні. Це буде публічна бета-версія для розробників, а публічна бета-версія вийде через декілька тижнів.

Кульмінаційний момент повинен настати перед початком осені до презентації iPhone 16.


Покращені функції

Про оновлення програмного забезпечення відомо не так багато. Є деякі припущення, про які ми хочемо поговорити в цій статті.

Спеціальна ціна-6%
MTQM3
42 968 ₴
40 599 ₴
1 015 $
-6%
MTQQ3
42 968 ₴
40 599 ₴
1 015 $

В першу чергу Apple планує внести зміни в роботі голосового помічника Siri. Опція буде реалізована на базі ШІ, завдяки чому асистент буде краще взаємодіяти з іншими додатками, швидше розпізнавати голос та виконувати задачи. Siri вміє писати повідомлення, але з оновленням покращиться автоматичне завершення речень. Також, як у самої Сірі так і в месенджері будуть удосконалені відповіді.

iOS 18 буде оптимізована під роботу на нових процесорах A18 та А18 Pro. Це покращить продуктивність та енергоефективність.

Також розробники обіцяють покращення безпеки та конфіденційності. Не виключно додавання нової функції, яка дозволить блокувати стороннім додаткам доступ до персональних даних.



IOS16.jpg

Чи зможе Apple отримати палке схвалення ми дізнаємось тільки після офіційної презентації та випробування iOS 18 в житті.


Новий спосіб комунікації

Розробники підтвердили ще одну функцію, яка зʼявиться в нових iPhone 16, але це частина iOS 18 – Rich Communication Services. Це протокол обміну повідомленнями, який використовується в месенджерах на базі Android. При цьому власна платформа iMessage залишиться. Зміниться надсилання повідомлень від власників айфонів до власників андроїда, що повинно покращити комунікацію між платформами.


Штучний інтелект та iOS 18

Наразі Apple інвестує в компанії, що розробляють штучний інтелект. Зараз ця галузь дуже швидко розвивається. Якщо провести невелике дослідження, можна побачити, що в сфері розробки штучного інтелекту виросла кількість вакансій. Ще в 2017 році Apple отримала винагороду за дослідницьку роботу в галузі ШІ. До чого ми ведемо? Компанія активізує зусилля для того: щоб впровадити ШІ на айфони. Можна очікувати в оновленні iOS 18 щось на кшталт ChatGPT.

Ще одна інсайдерська інформація: Apple планує інтегрувати ШІ в інструменти розробки типу Xcode, що дозволить швидше писати програми. Також подібне оновлення повинні отримати додатки: Pages та Keynotes.


Перспективи iOS 18

Навіть зараз, коли ми маємо мінімальну кількість інформації про iOS 18, можна зробити висновок, що оновлення справді надасть багато нових можливостей айфонам. Ми чекаємо, коли зʼявиться більше подробиць до оновлення програмного забезпечення. Особливо цікаво використання штучного інтелекту для розширення функцій смартфонів Apple.


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар