iOS 14.5.1: iPhone XR став швидшим за новіші моделі iPhone

Довгий час я думав, що кожна нова модель iPhone може легко обігнати по потужності попередню. Але, як виявилося, це не завжди так. Нещодавно блогер Нік Акерман з'ясував, що з останнім оновленням iOS 14.5.1 помітно прокачався в продуктивності майже трирічний iPhone XR.

Найяскравіший смартфон від Apple легко перевершує в швидкості роботи iPhone 11 і майже досягає результатів iPhone 12. Як же так?

iPhone XR: Є ще порох в порохівницях.

Під час порівняння продуктивності цих трьох яблучних гаджетів автор блогу несподівано навіть для себе самого відкрив, що модель XR працює набагато спритніше одинадцятого покоління смартфонів. А ось iPhone 12 все ж таки трохи перевершує свого попередника.



ezh|864х452-1.jpg

Нік Акерман одночасно відкривав різноманітні додатки, щоб подивитися, на якому гаджеті сервіси відкриваються швидше. У тесті брали участь 15 програм. Це були і прості сервіси, на зразок YouTube, і важкі іграшки, такі як PUBG.

Виявилося, що "дідок" XR запускає програми набагато швидше. Крім того, він спритніше впорався і з рендерингом відео. У попередній iOS 14.5 такого точно не було. Як же так?

Чому iPhone XR виявився швидшим? Наша версія.

Поки ніхто не зміг дати відповідь на це питання. Подейкують, що вся справа в оптимізації системи та програм. Ймовірно, саме тому "хіпстерська" модель “зробила” своїх молодших спадкоємців навіть в синтетичних тестах, на кшталт 3DMark.



ezh|864х452-2.jpg

Можливо, в цьому є частка правди. Але ми вважаємо, що не варто забувати про технічні характеристики, а саме про різні екрани цих трьох гаджетів. В XR встановлений дисплей з найнижчим дозволом з актуальною лінійки – 1792×828 px. Він видає відмінну картинку, але вона трохи гірша, ніж у інших. Крім цього, в ньому стоїть інший модуль камери.

Ці деталі малопомітні, але значно впливають на швидкість роботи смартфона. Завдяки спрощеним характеристикам екрану і камери, його процесор працює швидше інших моделей. Виходить, ніякої сенсації в цьому немає.

Тож, якщо ти замислювався про покупку iPhone XR – можеш сміливо замовляти пристрій. Незважаючи на свої майже три роки з моменту релізу, гаджет показує просто якісь чудеса продуктивності.


Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар