5G в Україні. Буде працювати на iPhone 12?

Одним з головних нововведень в лінійці новеньких iPhone 12 стала підтримка 5G. П'яте покоління мобільних мереж вже працює у США, Японії, Китаї, Південній Кореї та деяких країнах Європи. Тому користувачі з цих держав уже можуть випробувати всі переваги 5G. І ми теж хочемо цього.

Що таке п'яте покоління мереж, і коли цей стандарт з'явиться в Україні, зараз розповімо.

Що таке 5G

Як ми вже сказали, це п'яте покоління мереж мобільного зв'язку. Якщо не заглиблюватися у всю складність технології, то від минулого покоління 4G воно відрізняється швидкістю роботи і якістю зв'язку.



ezh|864х452-1.png

Але насправді ця технологія потрібна не лише для того, щоб підвищити швидкість мобільного інтернету. Розробники з усього світу вважають, що вона допоможе повноцінно запустити такі проекти, як машини з автопілотом, “інтернет речей” і “розумний будинок”.

Що з 5G в Україні?

Повноцінного запуску всіх цих крутих проектів всьому світу доведеться почекати ще кілька років навіть після повного запуску 5G. Зараз же ми хочемо всього лише підключатися до 5G з новенького iPhone 12 в Україні. І поки що нам це не вдасться зробити. Адже п'яте покоління зв'язку у нас все ще не запустилося.

Шлях цієї технології в Україні дуже важкий. Почався він у 2019, коли попередній президент Петро Порошенко підписав указ, в якому значилося, що п'яте покоління мереж запуститься у 2020 році. І ось рік вже закінчується, а нової технології у нас як і раніше немає.



ezh|864х452-2.png

Цього літа по всьому світу пройшла хвиля актів вандалізму проти вишок 5G. Деякі жителі Британії, Польщі та інших країн підпалювали вишки зв'язку.

У нас такого не було, хоча на сайті президента все ж з'явилася петиція про заборону нового покоління зв'язку. І вона набрала 25 тисяч підписів. Крім того, в серпні пройшов протест проти “збільшення електромагнітного випромінювання на українців”.

Звичайно все це абсурд. 5G ніяк не може нашкодити людині. Крім того, хвилі п'ятого покоління вже давно використовують для зв'язку поліцейські, медпрацівники, військові та спецслужби. І ніхто за цей час від цих “шкідливих” (ні) хвиль не постраждав.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Коли 5G запуститься у нас?

Нещодавно, у кінці вересня цього року, Кабінет Міністрів України склав і прийняв план дій, щоб запустити 5G в Україні. Трохи з запізненням, але нове покоління мереж у нас все ж таки з'явиться. Ймовірно, це станеться не раніше, ніж через півтора року. Новий стандарт зв'язку запускатимуть починаючи з 2020 і аж по 2022.

Представники мобільного оператора Vodafone Україна вважають, що до 2022 року у нас тільки почнуть створювати мережу п'ятого покоління. А компанія Київстар прогнозує запуск у кінці 2022 року.



ezh|864х452-3.png

Перш за все швидкість впровадження залежить від тенденцій на ринку пристроїв. Якщо користувачі будуть активно купувати пристрої з підтримкою 5G і користуватися ними, то мобільні оператори та уряд почне активніше працювати над запуском технології.

Якщо ж ми будемо повільно переходити на оновлені пристрої, то запуск п'ятого покоління може затриматися ще на кілька років.



Без назви-2.png

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
MGJE3/MGHF3
25 199 ₴
630 $
MGJA3/MGHC3
23 599 ₴
590 $
MGJ93/MGHA3
27 199 ₴
680 $
MGJF3/MGHG3
24 999 ₴
625 $
Коментарі
Додати коментар