Кращі портативні колонки 2022. ТОП-10

Зміст

Щорічний ТОП кращих бездротових колонок від Техно їжака – це традиція. Минулого року ми показали ТОП-5 портативних колонок від JBL, бо бренд заслужений, а його лінійка дозволяє покрити майже всі сегменти компактних динаміків, які можна взяти з собою. Проте сьогодні ми підготували більш широкий список портативних колонок, серед яких точно знайдеться та сама.

Читай також: ТОП-10 кращих портативних колонок. Рейтинг 2020 від співробітників Техно Їжак

ТОП 10 – кращі бездротові колонки 2022

Що важливо при виборі портативних динаміків? Насправді критеріїв вибору всього 5: потужність, автономність, вага і габарити, зручність управління, або фішки та, звісно ж, вартість пристрою. Для зручності нижче ми прикріпили таблицю, де порівняли всі 10 прикладів портативних динаміків, які увійшли у наш топ.

Як вибрати бездротову колонку?

Потужність. Тут одразу потрібно визначитись для чого ти купуєш бездротову колонку. Якщо для невеликої квартири – підійде динамік на 5-10 Вт; якщо для дому чи для 3-4 кімнатної квартири – краще вибирати серед колонок на 10-25 Вт. Обидва варіанти згодяться як для комфортного прослуховування музики у приміщенні, так і для затишних посиденьок на пляжі чи у садку біля будинку.


Але якщо тобі потрібно влаштувати справжнє паті – слід придивитися до монстрів, які, попри їхню автономність, можуть видавати до 100 Вт потужності. Вони точно прокачають будь-яку вечірку.

Автономність. Все, що потрібно знати про цей параметр – це те, що заявлені виробниками показники по автономності у 90 % випадків актуальні, якщо слухати музику на рівні 50-80 % від максимуму. Якщо ж ти любиш піднавалити, слід одразу розглядати варіанти колонок з запасом.

Проте у 2022 році заявлена середня автономність більшості динаміків складає від 10 годин. І навіть якщо слухати музику безперервно на максимумі, свої 5-7 годин колонка пропрацює. А PowerBank ще ніхто не відміняв, тож навряд менша автономність завадить тобі по-справжньому відпочити.

Маса, або вага і габарити. Враховуючи те, що ми розглядаємо бездротові колонки, які розраховані на те, щоб не бути постійно привʼязаними до електромережі, вага і габарити мають значення.

-6%
JBLFLIP6GREY
5 829 ₴
5 499 ₴
137 $

Звісно ж, найзручнішим варіантом будуть маленькі бездротові колонки до 1 кг. Їх можна помістити у будь-який рюкзак чи дамську сумочку, і вони не зроблять ношу надто важкою, щоб вільно пересуватися з нею весь день. Проте ми радимо розглядати все ж середній сегмент від 1 до 3 кг. Бо саме в ньому вага, габарити, якість звучання та автономність є найбільш збалансованими.

Ти і музику послухаєш з гарним звучанням, та не переймаючись, що динамік розрядиться, і носити такі колонки можна з собою без тренувань у спортивному залі перед цим мінімум півроку. А от з махінами від 3 до 16 кг просто так не погуляєш. Їх краще перевозити транспортом у визначене під вечірку чи концерт місце.

Фішки (зручність управління, додаткові можливості колонки). Хоч ми і живемо в еру сенсорних екранів, важливим критерієм під час вибору портативної колонки є фізичні кнопки. Зручно, коли без пошуків телефону ти можеш відразу перемкнути трек чи поставити його на паузу, просто підійшовши до колонки. Її точно легше знайти ніж телефон, якщо просто рухатись у напрямку джерела звуку.

Саме тому ми радимо вибирати колонки, у яких є такі кнопки управління: плей/пауза, голосніше/тихіше, трек вперед/назад, кнопка увімкнення, кнопка Bluetooth. У деяких випадках частина з цих кнопок можуть бути спарені. Це також досить зручно і звикнути до управління такими динаміками не складно.


Вартість. Це один з найважливіших показників, з якого і починається підбір бездротової колонки у великої частини користувачів. Беззаперечно, гарне співвідношення ціни та якості звучання можуть мати і динаміки за $50. Проте більшість лідерів ринку портативних колонок пропонують вибирати пристрій від $100. І у цього є свої причини.

По-перше, на дійсно якісний продукт, який точно прослужить вірою і правдою більше року, можна розраховувати лише у випадку з відомими світовими брендами. Першими на думку спадають JBL, Marshall, Bose.

По-друге, ми так і не знайшли жодної колонки до $100, яка б могла похвалитися якісними басами, гарними середніми і високими частотами та мати досить стабільне зʼєднання по Bluetooth, щоб коли нею користуєшся, ти не думав про те, де телефон, бо колонка знову «відпала». Хоча у нас був один екземпляр на тесті, який майже «зміг». Та, на жаль, динамік в ньому досить швидко просів і зʼявилися достатньо чутні хрипи. Тож рекомендувати його ми не станемо.

Що ж, а тепер давай подивимося на кращі портативні динаміки за версією команди Техно Їжака.



ТОП 10 – кращі бездротові колонки
  Потужність Автономність Маса Фішки Вартість*
Fresh N Rebel Rockbox Cube 3 Вт до 8 год 125 г Компактність 595 грн
JBL GO 3 Blue 4.2 Вт до 5 год 209 г Вологозахист IP67 1 495 грн
Xiaomi Mi Outdoor 6 Вт до 8 год 380 г Всеспрямований звук 1 495 грн
JBL Flip 6 20 Вт до 12 год 550 г Технологія PartyBoost** 4 495 грн
JBL Charge 5 40 Вт до 20 год 960 г Функція PowerBank 5 495 грн
Bose SoundLink Micro 8 Вт до 6 год 290 г Cиліконовий ремінець 5 595 грн
Marshall Portable Speaker Emberton II 20 Вт до 30 год 700 г Дизайн; режим стека*** 9 395 грн
Bose SoundLink Revolve II 8 Вт до 12 год 660 г Фірмовий додаток Bose Connect 10 095 грн
Marshall Stockwell II 20 Вт до 20 год 1,38 кг Клас захисту IPX4 10 295 грн
Marshall Tufton 80 Вт до 20 год 4,9 кг Аналогові регулятори 23 995 грн

*Вартість представлених колонок актуальна на момент написання матеріалу і може змінюватися.
**PartyBoost – можливість обʼєднання декількох колонок JBL для ефекту стереозвучання.
***Режим стека – можливість обʼєднання декількох Marshall Emberton II.

Впевнені, тепер буде значно легше вибрати портативну колонку, яка підійде саме тобі. А якщо б нас запитали, за що ми вибрали саме ці колонки, відповідь по кожній з ній була б такою:

  • Fresh N Rebel Rockbox Cube – класний компактний динамік на кожен день, щоб слухати музику у невеликій компанії;

  • JBL GO 3 Blue – якісна колонка з крутим дизайном, що має вологозахист і добре звучить;

  • Xiaomi Mi Outdoor – реально недорога портативна колонка від відомого бренду;

  • JBL Flip 6 – ТОП оф зе ТОП. Кращого співвідношення габаритів, автономності, якості звучання, дизайну та ціни важко придумати;

  • JBL Charge 5 – слухати музику з якісним звучанням і одночасно мати можливість підзарядити свій смартфон – що може бути крутіше?

  • Bose SoundLink Micro – компактний, стильний, зі зручною застібкою, яка дає можливість закріпити динамік майже де завгодно;

  • Marshall Portable Speaker Emberton II – компактна колонка всесвітньо відомого заслуженого бренду, дизайн якої завжди привертає увагу;

  • Bose SoundLink Revolve II – має зручний додаток для телефону, щоб ще більше розширити функціонал колонки;

  • Marshall Stockwell II – завдяки конструкції Blumlein Stereo Sound, колонка забезпечує різноспрямоване звучання. А дизайн все так само вражає;

  • Marshall Tufton – портативна колонка з 3-х смуговою акустичною системою, з середньо- і високочастотними динаміками та сабвуфером.

Сподіваємося, ти вже знаєш, яку портативну колонку замовиш. Проте якщо у тебе ще залишились питання, залюбки відповімо на них. Звʼяжись з нами будь-яким зручним для тебе способом: зателефонуй 0 (800) 204 402 чи пиши в чат (справа внизу).



Читати наш блог у Telegram
Кращі бездротові колонки 2022:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар