Все, що потрібно знати про iPad у 2023 році. Або iPad як головний робочий інструмент

Наскільки потрібен чи достатній iPad для вирішення повсякденних завдань на роботі? Для перегляду контенту, для ігор та розваг? Так, безумовно, крута штука, але чи може вона задовольнити всі потреби і навіть потягатися в універсальності і ноутбуком?

На всі ці запитання і не тільки, відповіді ти знайдеш у новому відео на YouTube «Техно Їжак». А на запитання «Скільки коштує iPad?» – на сайті Техно Їжак, де можна придбати як нові, так і Б/У гаджети (у відмінному та ідеальному стані). Як актуальні, так і моделі минулих років випуску.





Все, що потрібно знати про iPad у 2023 році | Техно Їжак

Дивись, підписуйся, залишай комент, тисни на дзвіночок, якщо сподобалося. Там ще багато всього цікавого з новин техносвіту! Про переваги iPad, актуальні версії та зручні аксесуари, що розширюють можливості пристрою, розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


У чому переваги iPad?

«Яблучний» планшет без будь-яких аксесуарів – це насамперед супер якісний екран. На ньому зручно і контент переглядати, і новини читати і відео або фото обробляти. І зрештою, малювати. Передача кольорів більш ніж гідна!

Тенденція віддавати перевагу більш компактним пристроям з року в рік посилюється. І саме iPad точно вписується в цю категорію. Так, для яких-небудь завдань підключити трекпад чи мишу буде зручніше, а ось при редагуванні фото чи відео «на ходу» сенсорний екран планшета – це те, що потрібно.

Читай також: ТОП 5 iPad 2023. Найкраще рішення для активного способу життя

Для творців контенту iPad розв'язує дві задачі одночасно. З його допомогою можна і знімати, і монтувати знятий матеріал. Причому, робити це будь-де, портативність гаджета дозволяє.


Актуальні моделі iPad

Лінійка планшетів, представлених на офіційному сайті Apple, чи не найбільша серед усіх продуктів купертинівців. Так би мовити, пристрої на всі випадки життя.

-30%
Спеціальна ціна-27%

Ось як виглядає список цих iPad:

  1. iPad mini 6 (2021).

  2. iPad 9 (2021).

  3. iPad 10 (2022).

  4. iPad Air 5 (2022).

  5. iPad Pro (2022).

Причому модельний ряд професійних планшетів складає дві модифікації в залежності від діагоналі екрана: iPad 11 Pro та iPad Pro 12,9". Але ще більше варіантів ти знайдеш на сайті Техно Їжака. Потужний iPad Pro 11 2021 на чіпі M1 або його старший брат iPad Pro 12,9" (2021). А також тонкий та легкий iPad Air 4 (2020) зі спритним процесором Apple A14 Bionic на борту.

До речі, до кожного зі списку (і не тільки) пристрою можна підібрати шикарний та функціональний аксесуар. Про це далі.


Аксесуари для iPad

Якщо хочеш прокачати свій iPad до повноцінного ноутбука чи графічного планшета, тобі допоможуть круті аксесуари від Apple – ергономічна клавіатура-чохол та фірмовий стилус. Почну з першого, як універсальнішого.

Набирати текст, особливо об'ємний (статті, сценарії, пости), набагато простіше і безпечніше для очей саме на фізичній клавіатурі. А ще, віртуальна клавіатура закриває половину екрана, що дуже незручно. Вихід із цієї ситуації лише один – чохол-клавіатура для iPad!


Клавіатура-чохол Apple Smart Keyboard Folio

Ефект від натискання на кнопки на клавіатурі Smart Keyboard Folio м'який, я навіть сказав би надто м'який. Але це справа звички. Також є можливість виставити два кути нахилу екрана, щоб однаково зручно розташуватись як за столом, так і тримаючи планшет на колінах.

Читай також: Аксесуари для iPad – що вибрати? Від базових до розширених

Вся конструкція тримається на потужних магнітах і про те, що твій iPad випадково вискочить із таких «обіймів», не може бути й мови. Ця клавіатура – лише початковий рівень комфорту, є ще більш цікавий варіант.


Клавіатура-чохол Apple Magic Keyboard

Після того, як один раз спробуєш використати цей чохол-клавіатуру, інші варіанти видадуться чимось далеким від досконалості.

Ось ключові фішки цього «чуда» технологічної думки від Apple:

  • наявність TrackPad;

  • підсвічування клавіш;

  • м'яке, але відчутне натискання клавіш;

  • порт USB Type-C для заряджання планшета;

  • спеціальний каркас та шасі для утримання потрібного положення планшета.

Але в цій, начебто, ідеальній клавіатурі є і мінус. Вага! Разом із планшетом вона важить як той самий MacBook Air.

Спеціальна ціна-32%

Зі зручністю набору тексту начебто розібралися, а які переваги дає порт для зарядки USB Type-C? Як я писав вище, його можна використовувати лише для заряджання планшета (клавіатура живиться від iPad). Цікаво, що швидкості зарядки від чохла і безпосередньо від iPad однакові.

І так, наявність такого порту звільняє порт у самому планшеті, до якого можна підключати все, що завгодно. Наприклад, монітор, якщо одного екрану тобі недостатньо чи хочеш розширити робочий простір. Або флешку з потрібними файлами або навіть зовнішній SSD. А за допомогою USB-хабу можна приєднати SD або micro SD-карти, які в основному використовуються у професійних фото та відеокамерах.

І, нарешті, до планшета можна підключити перехідник дротового інтернету для збільшення швидкості передачі даних.


Стилус Apple Pencil

Якщо ти художник і вмієш круто малювати, чудовим помічником стане фірмовий стилус для iPad. Його також можна використовувати і для інших не менш цікавих завдань. Наприклад, для обробки фото чи відео, коли пальцем не завжди виходить потрапити в потрібну точку, або коли необхідно зробити акуратний та точний рух. Для створення нотаток чи правок у документах, для презентацій та наочного пояснення своїх ідей та багато іншого.

Читай також: iPad mini 6. Повний огляд новинки

А, поєднавши можливості Apple Pencil та iPad можна малювати, наприклад, на планшеті, а переглядати результат чи додатковий контент на другому моніторі. Загалом, включай фантазію та використовуй «яблучний олівець» на повну!

Важливий момент! При покупці тієї чи іншої моделі чохла-клавіатури або стилуса переконайся в їх сумісності з твоїм iPad.


Чи може iPad замінити MacBook?

Відповідь на це запитання неоднозначна. Для когось iPad з чохлом-клавіатурою буде достатньо, а комусь просто не вистачить можливостей, які надає MacBook. Вся справа в мобільній операційній системі iPad OS та деяких обмеженнях її роботи.

Навіть із найпотужнішим процесором M2 на борту (як у iPad Pro 2022 року) ти не зможеш відкрити програми, якими звик користуватися на своєму Mac, iMac або тому ж MacBook.


Але справа потихеньку рухається з мертвої точки і для «яблучного» планшета вже почали з'являтися десктопні програми. Такі як Photoshop, Lightroom, Illustrator і навіть ресурсомісткий DaVinci Resolve. Міграції цих програм на планшет сприяло збільшення потужностей пристроїв на чіпах Apple Silicon.

Якщо ж iPad не підтримує застосунок, що цікавить тебе, завжди можна розглянути альтернативний варіант, який може бути навіть краще використаного тобою раніше.


Висновок

iPad у 2023 році може стати справді універсальним рішенням і навіть замінити ноутбук чи стаціонарний комп'ютер для більшості користувачів. Його, наприклад, можна використовувати як із чохлом-клавіатурою, так і без, що зменшує вагу гаджета. Сенсорний екран та Apple Pencil додають можливостей та розширюють функціонал. А опція підключення зовнішнього монітора чи будь-якої іншої периферії робить планшет конкурентоспроможним повноцінному комп'ютеру.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPad:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар