Полегшувач домашнього життя №4 Книголюб

Ну що ж, за час карантину ми з тобою вже встигли створити власну програму тренувань, згадали безсмертну класику кіно та навіть познайомились з новими рецептами кулінарних шедеврів інших країн. Якщо пропустив – шукай Полегшувач домашнього життя №3.

Сьогодні ж, поговоримо про книги. І тут нам точно є чим поділитись.

Книга з горнятком смачної кави та Техно Їжаком

Щомісяця наша команда збирає власний книжковий клуб, де ми підбираємо тільки найцікавіші та найкорисніші книги, завдяки яким нам вдається дивитись на життя ширше. Схоже настав час поділитись нашою бібліотекою з тобою.



TE-Oblegchitel reading-1.png

«Джонатан Лівінгстон, мартин» (англ. Jonathan Livingston Seagull | ру. Чайка по имени Джонатан Ливингтон) – повість-притча американського письменника Річарда Баха, з якої варто почати.

Книга розповідає про молодого мартина (найчисленніший рід птахів підродини мартинових), який навчився літати, та присвячена самовдосконаленню і самопожертвуванню.



TE-Oblegchitel reading-2.png

«Чудовий ранок. Як не проспати життя» (англ. The Miracle Morning: The Not-So-Obvious Secret Guaranteed to Transform Your Life | ру. Магия утра. Как первый час дня определяет ваш успех) – міжнародний бестселер американського бізнесмена та коуча Гела Елрода.

В 20 років Гел потрапив у автокатастрофу. Лікарі пророкували, що якщо навіть він і вийде з коми, то навряд чи зможе ходити. Згодом Гел піднявся на ноги й узяв участь в марафоні та став відомим бізнес-тренером.



TE-Oblegchitel reading-3.png

«Монах, який продав свій Феррарі» (англ. Monk Who Sold His Ferrari | ру. Монах, который продал свой Феррари) – найвідоміша книга Робіна Шарми, що стала бестселером у багатьох країнах світу.

Книга написана у вигляді притчі, яка розповідає незвичайну історію Джуліана Ментла -–адвоката-мільйонера, якому довелося пережити духовну кризу.



TE-Oblegchitel reading-4.png

«Людина розумна. Історія людства від минулого до майбутнього» (англ. Sapiens: A Brief History of Humankind | ру. Sapiens: Краткая история человечества) — книга Ювала Ноя Харарі, що отримала змішані відгуки. Та вона точно варта уваги.

Книга описує історію людства з еволюції видів людини в кам'яній добі до XXI століття, зосереджуючись на видах людини, Homo Sapiens.



TE-Oblegchitel reading-5.png

«Хто взяв мій сир?» (англ. Who Moved My Cheese?: An Amazing Way To Deal With Change In Your Work And In Your Life | ру. Где мой сыр?) – книга Спенсера Джонсона, співавтора іншої цікавої книги під назвою «The One Minute Manager».

Це вічна класика бізнес та мотиваційної літератури. Повчальна історія про чотирьох персонажів, які живуть в лабиринті та шукають сир, щоб насититись та стати щасливими. В дійсності ж книга розкриває глибокі істини життя і повинна бути прочитана кожним.


І звісно ж це далеко не все, що ми хотіли б порадити до прочитання. Як освоїш першу п’ятірку – переходь далі:

  • «Маленька книга хюґе» (англ. The Little Book of Hygge by Meik Wiking | ру. Hygge. Секрет датского счастья) – Майк Вікінг, засновник і керівник датського Інституту дослідження щастя, дає в своїй книзі 8 порад досягнення хюгге (відчуття спокою та щастя).

  • «Викинь мотлох із життя! Мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди» (англ. The Life-Changing Magic of Tidying | ру. Магическая уборка. Японское искусство наведения порядка дома и в жизни) – книга Марі Кондо. Здавалося, що може бути простіше? Але прибирання — не таке просте, як здається.

  • «Прекрасний новий світ» (англ. Brave New World | ру. О дивный новый мир) роман-антиутопія англійського письменника Олдоса Гакслі. Автор побудував світ свого роману, вклавши в нього своє ставлення до американського суспільства, заснованого на принципах доцільності та надмірного споживання.

  • «Джерело» (англ. The Fountainhead | ру. Источник) – роман американської письменниці Айн Ренд. У образі головного героя автор втілила не лише ідеального, на її думку, чоловіка, але і своє переконання щодо переваги індивідуалізму над колективізмом.

  • «Чотири угоди» (англ. The Four Agreements: A Practical Guide to Personal Freedom | ру. Четыре соглашения) – книга Дона Мігеля Руїса, що протрималася в американському списку бестселерів протягом семи років. Вона розкриває перед читачами новий спосіб мислення і ставлення до навколишнього світу і служить своєрідним керівництвом до здобуття свободи.

Приємного читання!

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар